Smärta och stelhet i överste bäcken – förkorta höftböjar – och framsida lårmuskler

Kunden hade oftast smärta i övre delen av bäckenet efter att ha suttit länge. Det tog tid att sträcka på sig från sittande till stående. Det visade sig att bäckenet tippade bak pga för tajta muskler kring ljumskområdet men mest utåt mot sidan, se märken på bilderna.

Efter första behandlingen med fokus på endast baksidan dvs där kunden kände smärtan och stelheten, var det omedelbart smärtfri och betydligt rörligare. Efter två veckor har besväret börjat ”krypa” tillbaka dock väsentligt mildare.

Nu på andra behandlingen bestämde jag mig för att behandla framsidan istället. Det inklusive höftböjarfästet mot låret, övre delen av lårmuskler och TFL bandet. Hade behövt behandla uppåt på övriga delar av höftböjare samt neråt på resten av lårmuskler men pga tidsbrist fokuserade jag runt ljumskområdet denna gång.

Fascian var ihopklistrad på ett spänt/något förkortat läge. Det orsakade tippningen av bäckenet bak samtidigt som det tvingade kroppen att hamna framåt. Nedre ryggen är den som blir mest ansträngd för att försöka hålla ryggen upprätt. Se videon för mer klarhet.

Efter behandlingen kände kunden en befriande känsla i bäckenet och även ryggen. Vi kommer fortsätta släppa på framsidan i följ behandlingarna tills bäckenet hamnar i ett neutralt läge och ryggen slipper överansträngning vid varje sekund i upprätt position.

Obs! Behandlingen görs endast med fingertopparna. Styrkan är anpassad till kroppens smärttolerans. En avslappnad kropp under behandling ger bättre effekt. Med andra ord, det är kunden själv som styr hur mycket jag får ta i.

Stort tack för tillåtelsen att lägga upp bilderna🙏.

Läs om den unika behandlingstekniken – Fascia Repatterning™

Liknande inlägg

Behandling av Frozen Shoulders

Hele’n åkte från Finland till Åkersberga för att behandla sina frusna axlar (Frozen Shoulders), också kallas för adhesiv kapsulit. Enligt läkaren är det högst ovanligt

Läs mer »

Hela vägen från Tyskland

Möt Mauricio, som reste hela vägen från Tyskland 🇩🇪✈️🇸🇪 för Fascia Repatterning™ behandling. Mauricio provade behandlingen hos mig i slutet av 2020 och har sedan dess

Läs mer »