Polymyalgia Reumatika (PMR)

Polymyalgia reumatika (PMR) är en sjukdom som ger snabbt tilltagande muskelsmärtor i skulderparti och höfter/lår. Värken förvärras avsevärt vid rörelse och belastning.

Först och främst vill jag tacka min kund för att jag får använda hans berättelse av sin behandling mot Polymyalgia reumatika samt bilden på hans rygg. Jag döper honom till Gilbert i detta inlägget.

Man, 50 år och lider av Polymyalgia reumatika (PMR)

I april 2018 kom Gilbert till mig på behandling. Han har lidit av sjukdomen Polymyalgia reumatika i flera månader (eller till och med flera år, jag minns inte riktigt nu i efterhand). Han började kortisonbehandling sedan han blev diagnostiserad. Det har hjälpt honom avsevärt vad gäller smärtan. 

PMR ger xtrem stelhet och trötthetskänsla

Trots att medicinen hjälpte honom mot smärtan fortsatte han lida av extrem stelhet och trötthetskänsla. De områdena som drabbades av Polymyalgia reumatika var ryggen, överarmarna och låren både bak- och framsida.

Speciellt påverkad var han efter en hel natt med sömn. Det hände ofta att han fick sakta och försiktigt rulla sig ur sängen.

Inte hade han kunnat gå ner i huk heller när han skulle ta på sig skorna. Det gick bara inte att böja benen helt, riktigt stela var dem.

Försökskanin

Jag träffade Gilbert under hösten 2017 i ett socialt sammanhang och fick höra hans historia med Polymyalgia reumatika. Det väckte nyfikenhet i mig om fascia spelar någon roll i sjukdomen.

Det tog ett tag innan jag började googla och fördjupa mig i Polymyalgia reumatika och fascians påverkan. Med kunskapen jag hittade på nätet tillsammans med mina teorier och erfarenheter hittade jag sambandet!

Jag hörde då av mig till honom och presenterade min undersökning och hur jag kunde hjälpa honom. ”Det låter logiskt, vi provar!” sa han.

En misshandlad rygg

Jag jobbade på att släppa loss ihopklistrade fascia som var orsaken till stelheten samtidigt som jag frigjorde slaggprodukter och syraämne som orsakade inflammation och trötthetskänsla i musklerna.

De märkena du ser på bilden är slaggprodukter och syraämne som släpptes från vävnader ut till blodkärlen för att sedan transporteras ur kroppen genom lymfsystemet. Märkena försvinner successivt inom dagar.  Det liknar märken efter koppning eller qua sha.

Så här såg hans rygg ut efter behandlingen. Det är lugnt… det såg mycket hemskare ut än det kändes. Egentligen kände han sig skönt efter behandlingen. Lite ömt var det i några dagar efteråt.

Mest chockad var hans fru! Hon visste inte vart hon skulle ta vägen, ”var det ens bra med denna behandlingen?” ifrågasatte hon. Det såg ut som att maken hade blivit misshandlat ordentligt.

Gilberts framsteg med hans Polymyalgia reumatika

Tur att det inte var hans fru som bestämde i detta fallet så vi fortsatte behandlingen enligt planen. Efter ett par behandlingar kändes ryggen redan betydligt bättre. YEAH!

OBS! Det var knappt nåt märke alls de följande behandlingarna. Det tydde på att fascian inte har samlat lika mycket slaggprodukter och syraämne. Du kan läsa förklaringen längre ned.

Titta! Jag kom hela vägen ner!

När han kom för 3:e gången visade han mig svårigheten att ta på sig skorna. Han kom helt enkelt inte ner i full hukande.

Så den omgången fokuserade vi på låren. Efter behandlingen provade han lite försiktigt att gå ner på  huk och han var glatt överraskad att det gick hela vägen! Han var riktigt glad över resultatet medan jag var jublande! YEAH!

”Jag känner mig som 20!”

Efter de första gångerna med täta behandlingar en gång i veckan hade Gilbert fortsatt komma till mig  med ca 1 månad mellanrum för att underhålla kroppen.

När han var hos mig för några dagar sedan sa han ”Jag känner mig som 20!” .

Från att känna sig som 90 när det var som värst till 20. Det är ju 70 års skillnad!!! Vilken lycka för oss båda!

!!!YEAH!!!

När fascian inte mår bra…

När fascian är ihopklistrad och stel försämras cellernas avgiftningsförmåga. Inte heller släpper cellerna in vatten, näring och syre som det ska göra.

Syraämnen som lagras i fascian (vid försurning) förblir kvar.

Lymfsystemet stagneras.

När fascian mår bra…

Däremot när fascian är genomsläpplig så funkar cellernas avgiftningsförmåga optimalt samt att de får vatten, näring och syre för välmåendet.

Syraämnen är lättare att fås bort genom behandlingen och genom att basa kroppen på olika sätt. I behandlingen ingår Aloe Vera Gel (invärtes) som är väldigt basgörande för kroppen samt återfuktande för fascian.

Lymfsystemet, som också känd som kroppens avloppssystem funkar optimalt.

Läs mer eller boka din Fascia Repatterning™ Behandling.

Liknande inlägg

Genomsläpplighet i Fascian

Maria (på bilderna) har väldigt genomsläpplig fascia/bindväv vilket underlättar för behandlingen. Ju mer genomsläpplig/mottaglig fascian är desto bättre resultat får man för varje behandling. De

Läs mer »