Gravidmassage Terapeutisk – Ont i ländryggen

Kunden kom till mig i graviditetsveckan 28 pga ländryggssmärtan. Hon har alltid haft ont i ländryggen även långt före graviditeten. Besväret försämras ju större magen blir. Hon förlorade t.o.m. förmågan att skjuta fram höfterna.

Min observation före behandlingen var att kunden hade en EXTREM svank. Glömde fota före behandlingen, bilden var tagen efter och visar en normal svank.

Det var tjocka stela klumpar av ihopklistrad fascia på båda sidorna av ländryggen. Musklerna på baksidan ryggen var fastklistrade ända fram till höftböjarna. Det ledde till att svanken fastnat i det extrema läget därmed tappat kontakt med musklerna som ska skjuta fram höfterna.

Genom att lösgöra hopklistrad fascian upplevde kunden att ryggen kändes avslappnad, rörligare, smärtfri och fick en bättre bäcken vinkel.

Liknande inlägg

Genomsläpplighet i Fascian

Maria (på bilderna) har väldigt genomsläpplig fascia/bindväv vilket underlättar för behandlingen. Ju mer genomsläpplig/mottaglig fascian är desto bättre resultat får man för varje behandling. De

Läs mer »

Behandling av Frozen Shoulders

Hele’n åkte från Finland till Åkersberga för att behandla sina frusna axlar (Frozen Shoulders), också kallas för adhesiv kapsulit. Enligt läkaren är det högst ovanligt

Läs mer »