Neddraget och fastklistrat skulderparti (höger)

Ett typiskt högerhänta besvär som drabbar många! Alla muskler i berörda områden har stelnat, klistrat fast mot varandra och ännu värre, fastnat på skelettet.

Detta händer efter långvarigt statiska rörelser när man t.ex. jobba med datorn, skriva för hand, förbereder och lagar mat, måla, skrubba, såga, spika mm. För att förebygga att musklerna klistras fast ska man regelbundet röra sig i stora rörelseomfång och så många olika vinklar som möjligt. Ett bra exampel är att flaxa med raka armar åt ALLA håll. Varför inte börja använda vänstra handen till det mesta som inte kräver finmotorik?

Det syntes tydligt på den här kunden (stående) att högra axeln var betydligt lägre än den vänstra. Jag jobbade på att lossa musklerna från varandra, musklerna från skelettet, muskelbuntarna/fibrerna/cellerna från varandra. Stort tack för att jag fick använda bilderna 🙏.

För er som inte visste, fascia, näthinnan som omsluter varje cell är den som stelnar och orsakar adhesion (fastklistrad yta). När fascian är redan fastklistrad spelar det ingen roll hur mycket man stretchar, tränar, knäcka, trycka eller använder massagepistol, spikmatta, foamroller, akupunktur m.fl., den förblir ihopklistrad. När man är uppvärmd känns det lättare men så fort man har varit stilla ett tag då är man lika stel igen.

Fascia Repatterning™ är en unik och effektiv behandlingsteknik som återställer ihopklistrad fascia och i sin tur leder till rörlighet och smärtfrihet.

Röda flammiga märken tydde på att slaggprodukter/mjölksyra/syraämnen, som fastnade pga dåligt flöde i fascia, släpptes medan ihopklistrad fascia frigjordes. Ja, stel fascia stryper lymfflödet. Det syns mest allra första behandlingen men kommer att minska avsevärt för varje följ behandling på samma områden.

Liknande inlägg

Genomsläpplighet i Fascian

Maria (på bilderna) har väldigt genomsläpplig fascia/bindväv vilket underlättar för behandlingen. Ju mer genomsläpplig/mottaglig fascian är desto bättre resultat får man för varje behandling. De

Läs mer »