Ihopklistrad Fascia – Uppreppande missfall

Det finns flera orsaker till uppreppande Missfall. Ihopklistrad fascia är en av orsakerna. Idag kommer jag prata om det, utifrån mina egna erfarenheter.

Faktiskt så var det ganska exakt 10 år sedan det var nästan ett till missfall och då hade jag haft tre missfall innan. Men som tur var fick vi behålla dottern, tack vare att vi bestämde oss att lyssna på min mammas råd…

Kulturkrock

Lite bakgrund om mig…

Jag är född och uppvuxen i Malaysia och har ett kinesiskt ursprung. I vår kultur (i princip hela asien) sägs det att man ska ”ta det jättelugnt” när man är gravid.

T.ex.: – gå små steg – prata lugnt och lågt så att inte ta för mycket energi från fostret – absolut INTE hoppa, springa, lyfta osv (ja, i principp allt som tar kraft) – inga stora rörelser så att man inte drar i livmodern.

Västerländskt forskning

”Det finns inga rörelser som kan framkalla missfall om inte nåt är fel med fostret. Förmodligen om man hamnar i en krock som ger kraftigt stöt annars är livmodersväggen så pass tjock att den skyddar och dämpar fostret. Så fortsätt bara med vad du gör, träna och jobba som vanligt. Blir det missfall då kan man tyvärr inget göra.”

Jag minns så väl vad barnmorskan hade sagt till oss både innan och efter missfallen. Struntade i mammas råd som saknade forskning. Jag fortsatte träna aerobics och jobbade brutalt hårt med massagen.

1:e, 2:e & 3:e missfallet

1:e graviditet: Vi var överlyckliga och förväntansfulla över det nya livet!

Började blöda v8. Fortsatte med aerobics och massage. Kraftigare och kraftigare blödning, till slut blev det missfall vid v10.

Det var hjärtskärande när jag satt på toan hemma med kontinuerlig blödning och smärta i livmodern samtidigt som det var skrämmande att tänka att jag kanske skulle få se ruttna kroppsdelar från fostret. 

Barnmorskan hade ingen förklaring om varför det hände. Samma råd som ovan. Det tog tid för den psykiska läkningen, mer än den fysiska.

2:e graviditet: Det var en skräckblandad förtjusning.

Började blöda v9. NEJ, Inte igen! Fortsatte med aerobics och massage. Kraftigare och kraftigare blödning, till slut blev det missfall vid v11. Barnmorskan hade ingen förklaring om varför. Samma råd som ovan.

Kortare läkningstid både för kroppen och själen.

3:e graviditet: v5, befruktningstid. Åkte ut med vår båt som nån annan fick köra. Hög fart på guppiga vågor. Vi visste redan att det var kört. Mycket riktigt blev det missfall… igen. Denna gång var mycket tidigare och bara som en vanlig mens.

Jag lyssnar på dig, mamma.

Efter tre missfall där vi följde barnmorskans råd hade vi bestämt oss att det var dags att lyssna på mammas råd. När jag blev gravid igen, för 4:e gången, slutade jag med massagen och träningen. Det var det bästa beslutet!

Syrén, sekatör och TVÅ nära missfall

För ganska exakt 10 år sedan var jag i tidig graviditet för 4:e gången. Jag strosade runt i trädgården och för att göra lite lätta arbeten. När jag klättrade upp på stegen (väldigt långsamt och försiktigt självklart) och sträckte ut sekatören mot höger för att klippa en gren, då hände det!

Det högg till i livmodern! Jag gick på toan och kollade, det började blöda lite. Jag berättade för min man, min mamma & moster som var på besök.

La mig ner i en vecka, alltså horisontellt. Inga onödiga rörelser. Bara uppe på toa och för måltider. Jag var servad som en drottning, vilken upplevelse! Det gick åt många deckarböcker kan jag lova.

Blödningen gick över ca dag 3, vilken lättnad! Efter en vecka liggandes var jag uppe på fötterna igen, tjohoo!

Gissa vad jag gjorde då? Nyfiken och envis som jag var (och fortfarande är) måste jag BARA prova samma rörelsen igen. Alltså klippa GRENEN. Hur visste jag annars om det råkade vara vid den tidpunkten att det skulle blöda eller var det just den rörelsen som hade triggat igång det?

Det gjorde jag igen och det högg till igen osv. En veckas liggande till. Kanske bara för att kunna uppleva lyxen att bli servad, hahahahaha!!! Skämt åt sido, jag vågade inga flera experiementer men det räckte. Jag fick svaret, yeah!

Hoppas min mammas råd kunde vara till hjälp för nån där ute.

Ihopklistrade organ och missfall

Mitt senaste blogginlägg om Ihopklistrade Organ hade lett mig till att fundera över sambandet till mina missfall. Alla ytor ska kunna glida fritt från varandra så att alla vävnader och organ ska kunna fungera optimalt.

Fastklistrade ytor drar organet ur sin ursprungliga position eller/och förhindrar funktionen. Nu när jag har börjat ”gräva” i min buk och allt inuti inser jag hur illa ihopklistrad (på vänster sidan) det är där inne bland mina tarmar, livmoder, bukmuskulatur, höftböjaren m.m.. Det förklarar också min hopplösa ”Very Lazy Bowel Symtom” som jag en gång hade blivit diagnostiserat med. Inte tala om min vänstra nedre rygg som alltid är stel och kort. Allt kopplas ihop!

Det är ett väldigt intressant ämne som jag kommer också ta upp i ett annat inlägg som kan ha med ihopklistrad organ att göra – INFERTILITET.

Följ min blogg för mer information.

Släpp Dina Organ Fria!

Upplever du oförklarlig smärta och stelhet i ryggen, ljumsken, buken (inkl. tarmar, livmoder, urinblåsa m.m.? Det är stor sannolikhet att dina ytor där inuti har klistrats ihop sig.

Du har några alternativ: Alt. 1: Stretcha jämnt, livet ut. Alt. 2: Smärtstillande mediciner, livet ut. Alt. 3: Opereras. Operation skapar nya ärrvävnader som bidrar till nya ärrbildning och sammanväxningar. Det blir värre för varje operation. Alt. 4: Vanlig massage som lindrar tillfälligt. Alt. 5: Återställa glidförmåga, elasticitet, genomsläpplighet och struktur i fascian med vår signaturbehandling Fascia Repatterning™ Behandling.

Med det vill jag önska er en frisk och fri kropp! Tack för denna gång!

Liknande inlägg

Genomsläpplighet i Fascian

Maria (på bilderna) har väldigt genomsläpplig fascia/bindväv vilket underlättar för behandlingen. Ju mer genomsläpplig/mottaglig fascian är desto bättre resultat får man för varje behandling. De

Läs mer »